Ultrasonic Peeling İle Derinlemesine Cilt Bakımı

Ultrasonic Peeling tedavisi cilt yüzeyine yaklaşık 25.000 Hz (hertz) frekans seviyesinde ses dalgalarının sistematik olarak gönderilmesi ve bu ses dalgalarının titreşim yaratması ile cildin ölü derilerden kurtulması yöntemidir. Son yıllarda en çok tercih edilen derinlemesine cilt bakım yöntemlerinden biri olan ultrasonic peeling, cilt yüzeyinde yer alan birçok sorunun (siyah nokta, ölü hücreler vb.) ortadan kısa süre içinde kaldırılmasını sağlamaktadır. Profesyonel Merkezler tarafından sunulan ultrasonic peeling tedavisi birçok farklı cilt tipi için kullanılabilmektedir.

Cihaz yardımıyla peeling uygulamalarını ortak amacı, cildin soyularak temizlenmesidir. Ultrasonic peeling ile yapılan tedavide, cildin soyulması ile derin bir cilt bakımının yapılması hedeflenmektedir. Ultrasonic peeling ile cilt bakımı sırasında kişilere etkin bir soyma işlemi uygulanmaktadır.

Ultrasonic Peeling Nedir?

Ultrasonic peeling uygulaması, cilt yüzeyine yeni nesil cihazlara 25.000 Hz frekans seviyesinde ses dalgalarının verilmesi ile yapılmaktadır. Tedavi bölgesine gönderilen bu ses dalgaları cilt yüzeyinde vibrasyon oluşturarak epidermisin hasar görmeden soyularak cildin ölü hücrelerden, siyah noktalardan ve sebum gibi çeşitli sorunlardan temizlenmesini sağlamaktadır. Derinlemesine cilt bakım yöntemlerinden biri olan ultrasonic peeling, cildin yenilenmesini sağlayan ultrasonic tedavi yöntemidir.

Ultrasonic peeling ciltte yüksek etkilere sahip bir soyma işlemi oluşturmaktadır. Ultrason ses dalgası, peeling alanına uygulanan suyu püskürterek cilt gözeneklerinin derin noktalarında yer alan kir ve yağların ortadan kaldırılmasını sağlamaktadır. Ultrasonic peeling sonrasında cilt birçok kirden ve ölü hücrelerden arındırıldıktan sonra diğer cilt bakım işlemleri için hazır hale getirilmiş olur.

Ultrasonic Peeling Nasıl Uygulanır?

Ultrasonic peeling cihazı kullanılarak yapılan tedavide uygulama yöntemleri genellikle standarttır. Ultrasonic peeling uygulaması sırasında işlem öncesi ve sonrası birçok farklı adımın uygulanması gerekmektedir. Ultrasonic peeling uygulaması sırasında takip edilen işlem basamakları:

  • Bakım işlemi yapılacak kişi hazırlanır,
  • Cihazın tüm değerleri sıfırlanarak, uygun fonksiyon seçilir,
  • Bakım solüsyonu hazırlanır,
  • Solüsyonla ıslatılan pamuk, peeling bölgesinin tamamına sürülür,
  • Probunu yatay olarak tutularak, üzerine yeterli miktarda su damlatılır,
  • Ultrason dalgaları aktif hale getirilir ve ultrason cilde uygulanır,
  • Bütün cilt yüzeyi ve boyun taranır,
  • İşlem bittikten sonra cilde tonik ve nemlendirici uygulanır.

Uygulama öncesi ve sonrasında kişilerin gözlemlenmesi oldukça önemlidir. Ultrason dalgaları kullanılarak işlem yapıldığı için tedavi öncesi gerekli hazırlıkların doğru bir şekilde yapılması gerekmektedir. Ultrasonic peeling tedavisinde cildin uygun sıvılarla ıslatılması oldukça önemlidir. Uygulamanın daha kolay ve hızlı etki etmesi için solüsyonlar yardımıyla uygulama alanın ıslatılması gerekmektedir.

Ultrasonic Peeling Tedavisi Etki Mekanizması Nedir?

Ultrasonic peeling etki mekanizması temelde ses dalgaları aracılığıyla cildin uyarılmasıdır. Cilde derinlemesine etki eden ultrasonic peeling ses dalgaları, kan ve lenf akışını düzenleyerek cilde mikro masaj uygulamaktadır. Ultrason aynı zamanda damar genişlemesi özelliğine sahip olduğu için dokularda oksijen geçişlerini sağlar. Deri ve yağ dokularında ısıtma özelliğine de sahiptir.

Ultrasonic peeling uygulamasının temel amacı cilde derinlemesine nüfuz ederek sonraki işlemler için cildin temizlenmesidir. Probun cilde nüfuz ettiği esnada mikro masaj etkisi ile ciltte kan akışı iyileştirilmektedir. Ses dalgalarının cilt üzerinde sağladığı başlıca olumlu etkiler:

Daha birçok farklı etkenlerden söz edilebilir. Ultrasonic peeling, cildin soyulmasını destekleyerek ve derinlemesine temizlenmesini sağlamaktadır.

Ultrasonic Peeling Uygulamasının Etkileri Nelerdir?

Ultrasonic peeling etkileri sayesinde ciltte kısa süre için derinlemesine bakım sağlanmaktadır. Sağladığı birçok faydanın yanı sıra, ses dalgaları kullanılarak yapılan tedavide cilt üzerinde olumlu birçok farklı etki bırakmaktadır. Ultrasonic peeling uygulaması sırasında cilde verilen ses dalgalarının sağladığı başlıca etkiler:

  • Ciltte yer alan zararlı bakterilerin öldürülmesi,
  • Üst boynuzusu tabakasının yok edilmesi,
  • Dermal ve epidermal yüzeylerde kan dolaşımının tetiklenmesi,
  • Hücre yenilenmesi için cildin uyarılması,
  • Derinlemesine nemlendirmenin sağlanması,
  • Cilt lekelerinin açılması vb.

Olarak gözlemlenmektedir. Ultrasonic peeling tedavisinin işlem sonrası gözlemlenen en önemli etkileri bu şekilde sınırlandırılabilir. Bu etkilerin yanı sıra, ultrasonic peeling tedavisinin cilt için sağladığı birçok farklı fayda bulunmaktadır.

Ultrasonic Peeling İle Cilt Bakımının Faydaları Nelerdir?

Ultrasonic peeling faydaları farklı başlıklar altında incelenebilir. Ses dalgalarının ve probun ucundaki titreşimlerin etkilerine göre faydalarda çeşitlilik göstermektedir. Ultrasonic peeling uygulamasının sağladığı başlıca faydalar:

  • Sebumun, siyah noktaların, kozmetik ürünlerin vb. zararları etkenlerin ayrıştırılması sağlanır,
  • Ciltte kıl kökleri ve porların açılması sağlanır,
  • Sivilce oluşumları engellenir,
  • Hücre yenilenmesini sağlar,
  • Cilt yumuşak ve pürüzsüz bir yapıya kavuşur,
  • Lekelerin açılmasına ve cilt katmanlarında kan dolaşımının sağlanmasına yardımcı olur.

Ultrasonic peeling tedavisinin sağladığı faydalar son yıllarda derinlemesine cilt tedavileri için bu yöntemin yaygın olarak kullanılmasını sağlamıştır. Mikro masaj etkisi sayesinde ciltte sağlıklı kan akışı sağlanarak hücre metabolizması da hızlandırılır.

Ultrasonic Peeling Yan Etkileri Var Mıdır?

Ultrasonic peeling yan etkileri yok denecek kadar azdır. Doğru bir peeling uygulaması ile cilt bakımının yapılmasının ardından cildin kısa süre içinde eskisinden çok daha iyi bir hale geldiği gözlemlenmektedir. Ultrasonic peeling uygulamalarında yan etkiler nadiren gözlemlenmiştir. Yanlış uygulamaya bağlı olarak ortaya çıkabilecek yan etkiler:

  • Ciltte renk değişimleri,
  • Demarkasyon hattı,
  • Kızarıklık vb.

Olarak sınıflandırılabilir. Peeling uygulamasının yan etkilerinden korunmak için ultrasonic peeling uygulaması yapacak olan kişilerin ve kliniklerin doğru olarak seçilmesi gerekmektedir. Derinlemesine cilt bakımı uygulamaları için uzman ve sertifika sahibi kişi veya kurumlarla çalışmanız tavsiye edilmektedir.

Ultrasonic Peeling Hangi Cilt Tipi İçin Uygulanır?

Ultrasonic peeling cilt tipi ve uygulama alanına göre farklı yöntemler kullanılarak uygulanmaktadır. Ultrasonic peeling tedavisi tüm cilt tipleri için uygulanabilir. Ancak, kuru cilt yüzeyinde uygulama yapılmasından kaçınılması gerekmektedir. Ultrasonic peeling tedavisinde cilt üç farklı nedene bağlı olarak özel solüsyonlarla ıslatılmaktadır. Tedavi öncesi ve tedavi sırasında cildin özel sıvılar ile ıslatılmasının başlıca nedenleri:

  • 000 Hz titreşim ile ortaya çıkan ısı tehlikesini önleme,
  • Boynuzumsu tabakanın yumuşatılması ve soyulmasının kolaylaştırılması,
  • Dalgaların ıslak ortamda yüksek soyma etkisi yapmasıdır.

Ultrasonic peeling tedavisi kuru cilt yüzeyi dışında tüm ciltlerde uygulanabilir. Peeling tedavisinden kaçınması gereken kişilere bu uygulamalar yapılmaz. Ultrasonic peeling uygulamasının sayısız faydasının yanında, yanlış kullanımı ve kullanılması tavsiye edilmediği durumlarda zararları da oldukça yüksek olacaktır.

Derinlemesine cilt bakımı yaptırmak isteyen kişiler ultrasonic peeling tedavisi ile kısa süre içinde yumuşak ve pürüzsüz bir cilt yapısına kavuşabilir. Ultrasonic peeling ile cilt bakımı sertifikalı güzellik uzmanları tarafından yapılmaktadır.

Kimler Ultrasonic Peeling İle Cilt Bakımı Yaptırabilir?

Ultrasonic peeling yaptıranlar kısa sürede yüksek etkili bir cilt temizliği elde ettikleri için her yaş grubundan uygulama alanı bulunmaktadır. Sağlık açısından herhangi bir engel teşkil etmeyen kişilere ultrasonic peeling tedavisi yapılabilir. Ultrasonic peeling tedavisinin uygulamasından kaçınılması gereken durumlar haricinde herkes tedaviden yararlanabilir. Ultrasonic peeling tedavisi daha çok yağlı cilt tipine sahip kişiler için uygundur. Kalın veya ince kırışıklara sahip, gözenekleri açık yağlı cilt tipi için ultrasonic peeling tedavisi uygulanarak cildin iyileştirilmesi sağlanabilir.

Hangi Durumlarda Ultrasonic Peeling Uygulanmaz?

Ultrasonic peelingin uygulanmadığı durumlar oldukça fazladır. Genellikle sağlık açısından tehdit oluşturulan durumlarda ultrasonic peeling tedavisinin asla uygulanmaması gerekir. Ultrasonic peeling tedavisinin uygulanmasının uygun olmadığı durumlar:

  • Gebelik dönemleri,
  • Kalp hastalıkları,
  • Akut hastalıklar,
  • Yara bölgelerine uygulanmaz,
  • Kan basıncının anormal seviyelerde olması,
  • Kanser ve bulaşıcı hastalıklara sahip kişilerde,
  • Yüksek ateş şikâyetleri,
  • Tiroid bozukluklarında,
  • Fasiyal sinir felci,
  • Herpes virüs enfeksiyonları,
  • Alerjik cilt yapısına sahip kişilerde,
  • Kılcal damarlarda genişleme sorunu yaşanması vb.

Olarak sayılabilir. Bu tip durumlara sahip kişilerin doktor izni ve tavsiyesi olmadan ultrasonic peeling tedavisi olması tavsiye edilmemektedir. Bu tip durumlara sahip kişilerin ultrasonic peeling yaptırması halinde faydadan çok zarar elde etmesi mümkündür.

Ultrasonic peeling tedavisinin uygulanmasından kaçınılması gereken durumların yanı sıra, uygulama sırasında da dikkat edilmesi gereken birçok önemli unsur bulunmaktadır. Kişilerin peeling öncesi gerekli tetkiklerden geçirilmesi ve uygulama için hazır hale getirilmesi bu nedenle oldukça önemlidir. Doğru teknikler uygulanarak yapılan Ultrasonic peeling işlemleri kişilerde kısa sürede yüksek faydalar sağlamaktadır.

Ultrasonic Peeling Uygulamasında Dikkat Edilmesi Gerekenler

Ultrasonic peeling uygulaması sırasında dikkat edilmesi gerekenler hem uygulama yapan uzman hem de uygulama yaptıran kişi tarafından dikkate alınması gerekmektedir. Özellikle tedavi öncesi kişilerin ultrasonic peeling hakkında detaylı bilgi almaları birçok açıdan avantaj sağlayacaktır. Ultrasonic peeling tedavisinin uygulaması sırasında dikkat edilmesi gereken başlıca unsurlar:

  • Göz çevresine uygulama yapmaktan kaçınmak,
  • Açık yaralar, çizikler ve cilt yaralarına uygulama yapılmaması,
  • Cilt yapısının tedavi için uygun olması,
  • Plastik cerrahi işlem yapılmış, silokon ve metal uygulaması yapılan kişilerde uygulamadan kaçınmak,
  • Kuru cilt üzerinde uygulanmaması,
  • Kişinin üzerinde bulunan metal unsurlar; kolye, küpe, bilezik vb. çıkarılması vb.

Bunlar tedavide dikkat edilmesi gereken en önemli konulardır. Tedavi öncesinde hastaların hazırlanarak tedaviye uygun hale getirilmesi ve hastanın tedavi için uygun olup olmadığının bilinmesi oldukça önemlidir. Özellikle tedaviden yüksek beklentilerin oluşması adına tüm sürecin detaylıca takip edilmesi gerekmektedir.

Ultrasonic peeling tedavisi sırasında cihaz özellikleri de dikkat edilmesi gereken önemli konular arasında yer almaktadır. Yanlış cihaz tercihleri kişilerde ciddi sorunlara yol açabilir. Bu nedenle tedavi öncesi ve sonrası cihaz bakımlarının yapılması ve kontrol edilmesi oldukça önemlidir.

Ultrasonic Peeling Uygulamasının Biyolojik Etkileri Nelerdir?

Ultrasonic dalgaların biyolojik etkisi cilt sağlığı ve güzelliği açısından fayda sağladığının keşfedilmesinin ardından, farklı yöntemlerle kullanılmaya başlanmıştır. Ultrasonic peeling tedavisinde cilt yüzeyinin soyularak çeşitli kirlerden ve ölü hücrelerden arındırılması hedeflenmektedir. Ultrasonik dalgaların biyolojik etkileri bu süreci hızlandırarak ciltte önemli faydalar sağlar. Ultrasonic peeling tedavisinin biyolojik etkileri:

  • Çarptığı ortamı soyma etkisi,
  • Isı artışı etkisi,
  • Kesme etkisi,
  • Hücre içinde hareketlenmeyi tetikleme etkisi.

Olarak sınıflandırılabilir. Ultrasonic peeling ile cilt bakımı sırasında en önemli etki hücre içinde hareketlenmeleri sağlamaktadır. Bu biyolojik etkisi ultrasonic peeling tedavisinin kısa sürede hücre yenilenmesinde olumlu etkiler bırakmasına neden olmaktadır.

Ultrasonic peeling tedavisi ile soyma, ciltte derin temizleme ve cildin kendini yenilemesinin tetiklenmesi için ultrasonik tedavi uygulanmaktadır. Yaşlanmaya bağlı olarak hasar gören hücrelerin dökülmesi, cildin kirlerden arındırılması adında ultrasonic peeling önemli etkilere sahiptir.

Ultrasonic Peeling Hangi Bölgelerde Uygulanır?

Ultrasonic peeling uygulama alanları oldukça geniştir. Ancak, yaygın olarak kullanımı yüzdür. Cilt gözeneklerinin derinlerinde yer alan; kirlerin, makyaj artıklarının, ölü hücrelerin aşırı sebumdan, toksik madde ve bakterilerden arındırılmasında oldukça etkili bir tedavi yöntemidir. Ultrasonic peeling uygulamasından kaçınılması gereken bölgeler dışında vücudun tüm noktalarına uygulanabilir. Yaygın olarak ultrasonic peelingin uygulandığı alanlar yüz ve dekolte bölgesidir. Ultrasonic peeling uygulaması:

  • Açık yaralarda,
  • Çizik ve yaralı bölgelerde,
  • Göz çevresi dışında,

Birçok farklı bölgede uygulanabilmektedir. Doğru uygulama alanın belirlenerek tedavi sürecinin başlatılması gerekmektedir. Bu nedenle tedavi öncesi mutlaka kişilerin gerekli kontrollerden geçmesi gerekmektedir. Kronik hastalığı olan kişiler peeling öncesinde doktor tavsiyesi alması gerekir.

Ultrasonic Peeling Kaç Seansta Yapılır?

Ultrasonic peeling tedavi süresi cihaz ve uygulama yöntemlerine göre değişiklik gösterebilir. Genellikle ultrasonic peeling tedavisi her cilt bakımı esnasında uygulanabilir. Ancak, 10 günde bir 6 seans halinde uygulanması tavsiye edilmektedir. Cildin yenilerek temiz, yumuşak ve daha canlı bir görünüme sahip olması ultrasonic peeling ile sağlanmaktadır. Yapılan cilt bakımları sonunda cilde uygulanan serumların ultrasonic peeling ile cildin alt katmanlarına ulaşması ve nüfuz etmesi sağlanmaktadır.

Ultrasonic peeling tedavisi uygulama süreleri cilt bakım özelliklerine ve tercihe göre belirlenebilir. Ancak, çok sık bu tür uygulamaların yapılması ciltte zaman içinde çeşitli sorunların görülmesine neden olabilir. Tavsiye edilen uygulama süresi: 10 günde bir toplamda 6 seanstır.

Ultrasonic Peeling Uygulaması Öncesi Hangi İşlemler Yapılır?

Ultrasonic peeling öncesi uygulama yapılacak kişinin ve ortamın hazırlanması gerekmektedir. Bunun yanı sıra, tedavi için kullanılacak cihazın mutlaka kontrol edilmesi ve tedavi için uygun olup olmadığının denetlenmesi gerekmektedir. Ultrasonic peeling bakımı öncesinde uygulama yapılacak kişilerde:

  • Cilt analizi yapılarak uygun temizleme işlemi yapılır,
  • Göz ve dudak çevresi başta olmak üzere makyaj temizlenir,
  • Cilde tonik uygulanır,
  • Uygulama alanında bulunan takı ve diğer metaller çıkarılır,
  • Cihaz kontrolleri yapılır.

Ultrasonic peeling tedavisi öncesinde kişilerin hazırlanması oldukça önemlidir. Doğru şekilde yapılmayan hazırlıklar nedeniyle tedavinin etkileri büyük oranda azalacaktır. Uygulamadan yüksek verimin alınması adına mutlaka bu adımların takip edilmesi gerekmektedir.

Ultrasonic peeling tedavisinin temel çalışma prensibi, ultrasonik dalgaların cilde temas etmesidir. Cihaz üzerinde bulunan özel başlıklar sayesinde cilt lekeleri, izler ve kırışıklar derinlemesine olarak tedavi edilmektedir. Tavsiye edilen şekilde ve sürelerde ultrasonic peeling uygulaması kişilerde yüksek faydalar sağlayacaktır.

Ultrasonic peeling Tedavisi Ağrılı Bir İşlem Midir?

Ultrasonic peeling zararları ve ağrısı en az olan cilt bakım yöntemlerinden biridir. Bakım işlemleri sırasında kişilerde herhangi bir ağrı gözlemlenmemiştir. Ağrısız olmasının yanı sıra, ultrasonic peeling tedavisi sonrasında özel bir bakım işleminin yapılmasına gerek yoktur. Tavsiye edilen sürelerde uygulanan ultrasonic peeling tedavisi uzun süre etkilerini göstermektedir. Acısız ve ağrısız bir yöntem olması ultrasonic peeling tedavisinin uygulamada yaygınlaşmasını sağlayan en önemli etkenlerden biridir.

Ultrasonic peeling tedavisi; hücre yenilenmesi, bakterilerin yok edilmesi, ciltten zararlı tabakanın atılması, derinlemesine nemlendirme ve lekelerin yok edilmesi gibi etkilere sahip bir uygulamadır. Tüm bu etkiler ağrısız ve oldukça kısa süre içinde sağlanmaktadır.

Ultrasonic Peeling İle Derinlemesine Cilt Bakımı Fiyatları

Ultrasonic peeling fiyatları uygulamayı yapacak merkez ve uzmana göre değişiklik göstermektedir. Tedavi sırasında kullanılan cihazlar, tedavi yöntemi, solüsyon tercihi ve daha birçok etken fiyatların belirlenmesinde önemli bir etkendir. Ultrasonic peeling ile cilt bakımı sağladığı faydalar ve uygun fiyatları nedeniyle son yıllarda en çok tercih edilen cilt bakım yöntemleri arasında ilk sırada yer almaktadır. Ultrasonik ses dalgalarının cilde temas etmesi ve özel solüsyonların cilde nüfuz etmesi ile tedavi uygulanmaktadır.